Presentació pública dels vídeos i les guies didàctiques

22 de juny de 2015 – Avui hem realitzat la jornada de cloenda del Pla Educatiu d’Entorn del curs 2014-2015 a la Biblioteca Central de Castelldefels. La benvinguda ha anat a càrrec de la regidora d’Educació, Ivana Travesí, i la inspectora del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Lourdes Sotelo.

Així mateix, hem pogut gaudir d’una presentació del treball realitzat al voltant de l’autonomia en el marc de l’Espai de Debat Educatiu (EDE) de la mà de Ma. Jesús Comellas, professora emèrita de la UAB i dinamitzadora de l’EDE per part de la Diputació de Barcelona.

El fil conductor de la jornada ha estat la projecció pública dels tres vídeos motivadors que han resultat dels tres diàlegs organitzats amb una àmplia participació de la comunitat educativa, en el marc del projecte Castelldefels Educa. Els títols de les tres peces audiovisuals són:

El creixement com a aprenentatge

El creixement com a aprenentatge i responsabilitat

El creixement com a presa de responsabilitats

Durant l’acte també hem comptat amb el relat de l’experiència viscuda per part d’alguns i algunes protagonistes dels vídeos: infants de 3r i 4t de primària, joves del PFI-PTT, mares de La Casa dels Infants, i la directora d’una de les escoles participants i integrant de l’EDE.

En la segona part, hem compartit l’enfocament de les dues guies didàctiques que convidaran les escoles i els instituts de la ciutat a continuar fent emergir la veu i la mirada d’infants i joves. Serà a través de la creació d’auques i còmics sobre l’educació en l’autonomia i la responsabilitat.

El tancament de l’acte ha estat conduït per l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López Tagliafico.