Amabilitat a través del cos

Una de les vies més importants per aprendre a ser amables és a través del joc, dels rols, posar-se en situacions d’allò més diverses, i això implicarà posar a disposició el cos com a eina de comunicació i aprenentatge espontani.

L’amabilitat és una qualitat pròpia de l’esser  humà, si entenem que ser amable és signe de ser estimat, la qual cosa és un producte cultural de l’esser humà. Podem entendre ser amables, sent afectuós/a, gentil, cortès, agradable, afable, fins i tot graciós; també és ser atent, i brindar respecte als semblants, i sobretot a aquells més desvalguts, i necessitats. És imprescindible educar els nens/es en totes aquestes qualitats des de primerenca edat.

Com que entenem que l’amabilitat no neix amb el nen/a, a ser cortès, empàtic, i amable s’aprèn en les més diverses activitats de la vida quotidiana, i en les activitats pedagògiques a l’aula. Sempre implicarà un treball educatiu a desenvolupar amb els nens/es, ja que van assimilant les normes de comportament social en la mesura que els adults els ensenyen a comportar-se d’acord a aquestes normes.