Una de les vies més importants per aprendre a ser amables és a través del joc, dels rols, posar-se en situacions d’allò més diverses, i això implicarà posar a disposició el cos com a eina de comunicació i aprenentatge espontani.

L’amabilitat és una qualitat pròpia de l’esser  humà, si entenem que ser amable és signe de ser estimat, la qual cosa és un producte cultural de l’esser humà. Podem entendre ser amables, sent afectuós/a, gentil, cortès, agradable, afable, fins i tot graciós; també és ser atent, i brindar respecte als semblants, i sobretot a aquells més desvalguts, i necessitats. És imprescindible educar els nens/es en totes aquestes qualitats des de primerenca edat.

Com que entenem que l’amabilitat no neix amb el nen/a, a ser cortès, empàtic, i amable s’aprèn en les més diverses activitats de la vida quotidiana, i en les activitats pedagògiques a l’aula. Sempre implicarà un treball educatiu a desenvolupar amb els nens/es, ja que van assimilant les normes de comportament social en la mesura que els adults els ensenyen a comportar-se d’acord a aquestes normes.

La paraula autonomia

A l’escola Torre Barona, l’alumnat de 3r d’Educació Primària van fer un recull d’idees de què entenen per la paraula autonomia. Tot seguit van pensar en com han anat evolucionant en aquest concepte, des que van entrar a l’escola fins a l’actualitat. També han llegit un apartat de medi lligat al tema, “Protegim l’esquena”, que els donava un seguit d’hàbits saludables.

Amb tot aquest recull, els nens i nenes van fer rodolins en grups cooperatius i posteriorment els delegats i les delegades de la classe els van enganxar en un gran pòster.

Esperem que us agradin!!

 Mestra de 3r de primària de l’escola Torre Barona

Veure àlbum de fotografies

La jornada, celebrada el 22 de juny en el marc del Pla Educatiu d’Entorn, presentava les auques i els còmics realitzats per l’alumnat.

L’exposició dels treballs va comptar amb la participació de l’alumnat, del professorat i de les famílies , que van poder explicar en primera persona la seva experiència en el procès d’elaboració.

Veure àlbum fotogràfic

 

 

Programa de la Jornada: “Jo ja puc, deixa’m fer”

A la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado

 12.00h- Inauguració de l’exposició de còmics i auques

12.20 h- Presentació del projecte a càrrec de la Sra. Ivana Travesí, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Castelldefels i de la Sra. M. Carmen Ortonobes, inspectora d’Educació del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

12.40 h–  Recull fotogràfic del treball realitzat sobre l’autonomia als centres educatius: Jo ja puc i deixa’m fer.

12.50 h- Veu en directe dels protagonistes de les auques: amb la participació d’alumnat, famílies i mestres de primària, entrevistats per Ana López , periodista de l’àrea de comunicació de l’Ajuntament de  Castelldefels.

13.10 h- Veu en directe dels protagonistes dels còmics: amb la participació d’alumnat, famílies i mestres de secundària i del PFI-PTT entrevistats per Ana López , periodista de l’àrea de comunicació de l’Ajuntament de Castelldefels.

13.30- Cloenda a càrrec de la Ima. Sra. Candela López Tagliafico, Alcaldessa de Castelldefels

13.40- Representació teatral a càrrec de Paranoia teatre.

Per formalitzar-ne la inscripció, empleneu aquest formulari